"Kültürüm, Dünüm, Bugünüm ve Yarınım" Projesi Başladı

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Kadriye ARITÜRK rehberliğinde yürütülen İtalya, Makedonya Gurcistan, Yunanistan, Romanya, Ürdün ve Lübnan ortaklı  "KÜLTÜRÜM, DÜNÜM, BUGÜNÜM VE YARINIM"  adlı E Twinnig projemiz başladı.

07.01.2024 67

Toplumların veya milletlerin kendilerine özgü maddi ve manevi değerlerine kültür denir. Kültür bir milletin değerlerinin taşıyıcısıdır. Kültür ulusaldır, bütünleştiricidir ve millete özgüdür. Nesilden nesile aktarılan evrensel değerlere sahiptir. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en etkili unsur kültürdür ve eğitim sistemlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Her coğrafyanın fiziki yapısı, yaşam tarzı ve iklim özellikleri o milletlerin kültürlerini şekillendirmiş ve her millette farklı kültürel unsurlar oluşmuştur. Her milletin gelecek nesillere bıraktığı en önemli miras kültürdür. Kültürel mirasımızı yaşatmak ve diğer ülkelerin kültürlerini öğrenmek amacıyla her ay yöresel yemekler, halk oyunları ve kıyafetleri, geleneksel sanatlar, türküler, efsaneler ve geleneksel sporlar konularında etkinlikler düzenleyeceğiz. Projemiz üç ay sürecek. 11-14 yaş grubuyla çalışacağız. Ortak çalışmalarımız olacak. Projemizin finalinde yöresel yemekler e-kitabı ve geleneksel sanat eserlerinden oluşan sanal bir sergi oluşturacağız.

        Partner okullarımızla zoom veya twinspace sohbet odası aracılığıyla aylık toplantılar yapacağız. Projemiz üç aylık bir çalışma olacak. Onayımızı aldıktan sonra çalışmalara başlayacağız. Projenin ilk ay toplantısında faaliyetlerimizin içeriğini detaylı olarak belirleyip görev dağılımını yapacağız. Görev dağılımını twinspace sayfasına ekleyeceğiz. Öğrencilerimizle aylık veya haftalık yüz yüze veya çevrimiçi toplantılar gerçekleştireceğiz. Her ayın etkinlikleri hakkında sizi o ayın başında hemen bilgilendireceğiz. Web2 araçları aracılığıyla karma ekiplerle çalışarak ortak çalışmalar yaratacağız.

 

 

 

Proje Hedeflerimiz

1. Öğrencilerin web2 araçlarını öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak.

2. İnsanların ana dillerinin zenginliğini fark etmelerini sağlamak

3. Farklı kültürleri tanımalarını sağlamak

4. Yabancı dil becerilerinizi kullanmanıza yardımcı olmak

5.Konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirmek

6. Kendi gelenek, görenek ve kültürel değerlerinin önemini fark etmelerini sağlamak.

7. İşbirliği içinde çalışabilme becerisi kazanmalarını sağlamak

8. Paylaşma, dostluk, dayanışma gibi duyguları kazanmalarına yardımcı olmak.

 

07-01-2024